Related Posts with Thumbnails

31.10.10

Λέγκο

Η Λέγκο βρέθηκε στη Θέρμη Θεσσαλονίκης αποστεωμένη, αποπροσανατολισμένη, και απίστευτα φοβισμένη!

Και οι οφθαλμοί της δεν υπάρχουν... Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν κάποιος της έβγαλε τα μάτια επίτηδες, ή έγινε από κάποιου είδους χτύπημα... Το γεγονός είναι ότι η μικρή σκυλίτσα (περίπου 3-4 ετών) είναι τυφλή και περιφερόταν ποιος ξέρει πόσο καιρό χωρίς να μπορεί να βρει τροφή και νερό, με αμέτρητα τσιμπούρια επάνω της :(

Ευτυχώς οι εξετάσεις για λεϊσμάνια και ερλίχια βγήκαν αρνητικές, αλλά ειδικά για ερλίχια θα επαναληφθούν γιατί με τόσα τσιμπούρια...

Έχει επίσης δερματικό πρόβλημα στα ποδαράκια της (και τα τέσσερα πατουσάκια είναι καταπληγιασμένα, πρησμένα και ματωμένα). Είναι 21 κιλά, αλλά ελπίζουμε ότι σε λίγο καιρό θα είναι λίγο περισσότερα :)))

Την περισυλλέξαμε, και τώρα φιλοξενείται για ένα μήνα μέχρι να κλείσουν οι πληγές στα πόδια της. Απαιτείται καθαρισμός καθημερινός των πληγών και αντιβίωση για όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Παράλληλα ψάχνουμε να βρούμε την αιτία της δερματοπάθειας (δεμοδήκωση δε βρέθηκε, γίνεται καλλιέργεια για δερματόφυτα, αλλά πιθανόν να οφείλεται και σε έλλειψη ψευδαργύρου λόγω κακής (ανύπαρκτης;;;) διατροφής).

Η σκυλίτσα αυτή ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!

Πρέπει να βρεθεί ένα σπίτι, προφανέστατα δε μπορεί να επιβιώσει στο δρόμο, αλλά απαιτείται μία οικογένεια για να την αγαπήσει!!!

Η φροντίδα ενός τυφλού σκύλου δεν είναι τόσο απαιτητική όσο ίσως υποθέτετε. Χρειάζονται μικρές προσαρμογές στη ζωή σας (να μη μετακινούνται έπιπλα στο χώρο, να απομακρυνθούν επικίνδυνα για το ύψος του ζώου φυτά και αντικείμενα και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες), αλλά η ζωή ενός τυφλού σκύλου μπορεί να είναι εξίσου καλής ποιότητας με οποιοδήποτε άλλο ζωάκι!

Υπάρχει κάποιος εκεί έξω που θέλει να την βοηθήσει να ξεχάσει τον πόνο και την εγκατάλειψη;

Τηλ. 6988 397964

No comments: